Logo

Facultatea de Litere precizează că informațiile oficiale legate de activitățile care se desfășoară în instituție sunt postate exclusiv pe site-ul www.litere.ro, pe pagina de Facebook www.facebook.com/litere și pe grupul https://www.facebook.com/groups/Admitere.Litere.UB.2016/

Acord Facultatea de Litere - Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Preselecție Corul Universitarilor din București „Amfiteatru”

cor


Corul Universitarilor din București AMFITEATRU organizează preselecție pentru toate vocile. Anunțul se adresează universitarilor – studenți și cadre didactice de la universitățile din București. Căutăm spirite artistice, motivate pentru activitatea de voluntariat, cu umor și deschidere către nou și, mai ales, încredere în sine și dorință de autodepășire. Înscrierile se fac la adresa http://www.corulamfiteatru.ro

BURSE 2016-2017

O “Lecție de poezie” cu Andrei Codrescu, la Facultatea de Litere, pe 14 octombrie

codrescu

Curtea Veche Publishing și Facultatea de Litere din cadrul Universității București vă invită vineri, 14 octombrie, începând cu ora 17.00, la o “Lecție de poezie” cu Andrei Codrescu. Evenimentul va avea loc în cadrul deschiderii Școlii Doctorale a Facultății de Litere, în Sala de Consiliu. Participarea la eveniment este liberă. Oficiile de gazdă vor fi făcute de prof. dr. Ion Bogdan Lefter, directorul Școlii Doctorale Litere.

 • Fisier de tip .pdf ! Comunicat de presă 
 • Informații modul psihopedagogic 2016

 • Fisier de tip .pdf ! Modul psihopedagogic licenţă - monospecializare 
 • Fisier de tip .pdf ! Modul psihopedagogic licenţă - dublă specializare 
 • Fisier de tip .pdf ! Modul psihopedagogic masterat 
 • De ce nu e BuzzCamp doar un târg de joburi

  După cum te-am obișnuit până în prezent, BuzzCamp nu este un târg de joburi. Pe lista de priorități a acestui eveniment se plasează pe primele locuri orientarea în carieră și dezvoltarea personală, pe lângă recrutarea specializată, realizată cu ajutorul experienței și dedicării Inspire Group. Îți oferim toate aceste servicii definite de dorința noastră de a ajuta tinerii profesioniști începând cu 19 octombrie în București și în alte 8 orașe din țară: Bacău (25 octombrie), Iași (27 octombrie), Cluj (1 noiembrie), Timișoara (3 noiembrie), Craiova (8 noiembrie), Brașov (15 noiembrie), Sibiu (17 noiembrie), Constanța (22 noiembrie).


  În momentul în care tinerii participă la târguri de joburi, nu le sunt oferite servicii de orientare în carieră, nereușind de multe ori să găsească jobul potrivit nevoilor și cunoștințelor lor. Însă BuzzCamp este dedicat recrutării specializate, astfel încât fiecare tânăr aflat la începutul carierei sale să poată să-și urmeze pasiunea și visurile profesionale. Workshop-urile și conferințele organizate în cadrul BuzzCamp 16 vin în ajutorul participanților, ajutându-i să interacționeze cu lumea angajatorilor într-un mod diferit față de cum se așteptau. De asemenea, aceste interacțiuni îi ajută pe angajatori să-și dea seama cine este potrivit pentru oportunitățile de angajare pe care le oferă și potențialul căror persoane poate să-i ajute să treacă mai departe de un interviu individual. Ca participant, poți învăța și unele secrete ale meseriei speaker-ilor prezenți la eveniment, fără să trebuiască să faci tu o documentare detaliată în prealabil. Ai vrea să te trezești dimineața și să mergi la un loc de muncă de la care să obții mai mult decât satisfacție financiară? Poți face acest lucru dacă te pasionează cu adevărat domeniul în care lucrezi, iar găsirea acestuia poate fi făcută cu ajutorul orientării în carieră la BuzzCamp.


  Suntem de părere că dezvoltarea personală realizată prin intermediul unor activități precum îmbunătățirea abilităților pe care le ai, conștientizarea trăsăturilor definitorii și modurile în care le poți folosi în beneficiul tău, precum și învățarea constantă, poate să te ajute pe termen lung, atât în ceea ce privește munca pe care o desfășori, cât și în viața personală. Companiile prezente la BuzzCamp sunt în căutarea tinerilor studenți și absolvenți, care doresc să-și îmbunătățească în mod constant abilitățile, să-și descopere potențialul și alte talente. Vrem să te ajutăm să-ți concentrezi atenția pe domeniul sau industria care te pasionează cu adevărat și să-ți descoperi valențele neștiute până acum.


  Noi îți păstrăm un loc la BuzzCamp 16, pentru că vrem să te ajutăm să dai startul carierei tale ca la carte. Tu trebuie doar să te înscrii aici: https://goo.gl/MEiUZo și să te pregătești să-ți adaugi experiență relevantă în CV.

  afis  Deschiderea anului universitar 2016-2017

 • Fisier de tip .pdf ! Îndrumători an, 2016-2017
 • Conferința Internațională a Centrului de Studii Românești, cu tema „Studiile Românești în lume – Perspective actuale”, 29 septembrie - 1 octombrie 2016

  afis


  Repartizarea studenților anului I, Limba și Literatura Română - Limbă și Literatură Străină, pe specializarea B

  Atelierul intensiv „VOLUM. Corp în spaţiu”, 19 – 22 septembrie 2016

  afis

  Cazare cămine 2016-2017 [actualizat 14.09.2016]

  Studenții anului I licență și masterat sunt așteptați în perioada 5-9 septembrie, între orele 10 și 14, la Laboratorul de Birotică (lângă secretariatul facultății) în vederea completării și depunerii cererilor de precazare pentru anul universitar 2016-2017.
  Studenții trebuie să aibă o fotografie tip buletin, iar în momentul cazării propriu-zise la cămine trebuie sa aibă 2 fotografii tip buletin și o copie a cărții de identitate.
  În aceeași perioadă, vor mai putea depune, la secretarele de an, cereri de cazare și studenții anilor II și III (2016-2017) care, din motive justificate, nu le-au depus în intervalul 1 – 10 iunie.

  Seminarul ”Conflicting Currents: Romania and Georgia in a Turbulent Black Sea” la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI)

  afis

  Colocviul național studențesc, BEST III

  Linkuri utile: Litere IDD, Departamentul CRP


  © 2014, Facultatea de Litere, Universitatea din București

  © 2010–2011, Radu-Mihail Obadă ; © 2011–2013, Mihai Pricochi ; © 2013-2015, Cristina Nicolae | Design: Open Web Design

  Strada Edgar Quinet, numărul 5–7, sector 1, cod poștal 010017. Telefon: +4021 313 88 75. Email: pr@litere.ro.


  05.04.2014